domingo, 13 de diciembre de 2009

5. Avaluació de recursos

1. Hola companys!!! Aquí us penjo la Web Quest feta amb en Pere Sanchez i la Mireia Duran.



La nostra webquest està encarada principalment als alumnes de 3r i 4t de la ESO. Intentem amb el nostre treball, que facin un viatge en el qual coneguin de primera mà, tal i com són les altres cultures inclús que les “tastin”, que les comprenguin i que les discuteixen dins dels debats.

Tal i com es pot apreciar a la nostra WQ, el que cerquem es que cadascun dels alumnes adquireixi es seu criteri personal, sense prejudicis ni estereotips, i adquireixi els coneixements sobre altres cultures.
2. Les WQ són un tipus d’activitats didàctiques que consisteixen a fer una recerca guiada, amb consignes clarament definides, mitjançant recursos habitualment procedents d’Internet i, que promouen la utilització d’habilitats cognitives superiors, el treball cooperatiu i l’autonomia dels alumnes. L’estructura de les WQ es fonamenta en el constructivisme, l’aprenentatge situat, els suports pedagògics, l’aprenentatge cooperatiu, i l’avaluació autèntica, entre d’altres teories psicopedagògiques que l’alumnat coneix i ha estudiat en la seva formació.
Aquest recurs promou un model positiu d’educació intercultural ja que l'alumne aprèn a extreure les seves pròpies conclusions i desenvolupar un pensament individual. A més poden treballar en grup i ja siguin debats, roler-plays, o exposicions, els alumnes que integren cada grup han d’acordar, mitjançant el diàleg i el consens les seves opinions i acordar les maneres de treballar i presentar les tasques proposades.
3. Personalment crec que es molt important saber catalogar els recursos, ja que com a psicopedagogs hem de tenir un bon coneixement de les TIC, per tal de poder discriminar quina són les més acurades a l'àmbit a treballar, a quines edats va dirigida, quin sistema de treball presenta, etc.
4. Aquestes dues darreres pacs per mi han estat molt reveladores, primerament per que no tenia ni idea de que era una Web Quest, i a la fi m'ha semblat un món fantàstic, que permet de treballar amb els alumnes d'una manera més dinàmica i facilitadora per l'aprenentatge de conceptes, per que alhora facilita el diàleg i el consens, que permet el treball transversal de qualsevol temàtica, en fi em sembla super útil i alhora golosa per els alumnes.
D'altra banda la darrera pac m'ha servit per mirar més enllà del que es veu a primera vista, m'ha permés de aclaridor de conceptes que potser d'altra manera em passarien per alt, i alhora `permet de fer una valoració que ens aclarira si es el recurs adient per la necessitat que volem cobrir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario