sábado, 12 de diciembre de 2009

4. avaluació de recursos per treballar la interculturalitat en linia

El recurs didàctic en xarxa "EDUCACIÓ INTERCULTURAL. Proposta d'activitats pel treball de la interculturalitat amb joves" de la Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social, crec que es una eina molt acurada per tal de treballar la interculturalitat.
Ens trobem davant d'una proposta didàctica que incita a l’anàlisi, la crítica i la reflexió entorn de la possibilitat i la necessitat de la convivència entre persones i comunitats d’origen cultural divers.

Tal i com es pot observar en el recurs, aquests materials estant dirigits a nois i joves de la etapa de secundària, mitjançant una dinàmica molt escaient per a la seva edat. Les activitats fomenten la reflexió autocrítica, el coneixement dels altres, valors de respecte, tolerància envers altres cultures, el diàleg, el consens i la crítica constructiva. Com les activitats es basen en el dia a dia d'aquests joves, en la relació amb el seu entorn quotidia, facilita el parlar de la immigració i la interculturalitat de manera natural.

La metodologia emprada es mitjançant el treball a partir de dinàmiques vivencials que impliquen l’experimentació personal, la comprensió i la integració dels diferents continguts treballats. La gran majoria de les dinàmiques son en grup facilitant doncs, treballar la comunicació, la cooperació i la cohesió del grup. Les intervencions dels joves són el material a partir del qual té sentit la dinàmica, i que permet la construcció activa d'un entorn més solidari.
Els materials són proporcionats per els docents i conviden a la reflexió, a l'assimilació de determinats conceptes, així com la relacions entre els alumnes per tal de fer posades en comú, i consensar opinions i criteris 

No hay comentarios:

Publicar un comentario